Hoe kun je sneller de boekhouding doen? En minder tijd besteden aan de administratie?

  by    0   0

Vele ondernemers vinden het geen pretje om de boekhouding te doen. Het is iets waar ze het liefst zo min mogelijk tijd aan besteden. Misschien herken je jezelf hier wel in. Met dit artikel willen we je graag tips geven om sneller en gemakkelijker de boekhouding te doen.

Administratie tip 1: Doe het Direct!

Door direct de bonnetjes in te scannen en in te boeken is het mogelijk om sneller de boekhouding te doen. Je hebt alles direct bij de hand en alles is up to date. Ook hoef je geen uren achter elkaar achter zo’n vervelende klus te gaan zitten.

Administratie tip 2: Doe het online!

Door de administratie online te doen kun je altijd en overal de gegevens inzien. Ook kun je zaken gemakkelijk mailen. Natuurlijk heb je nu ook een backup van alles. Wel zo fijn.

Administratie tip 3: Doe alles digitaal!

Laat de rekeningen digitaal naar je toezenden. Je kunt ze dan sneller inlezen en sneller verwerken. Ook kun je zelf de nota’s digitaal aanleveren. Hierdoor is het mogelijk om te besparen op de kosten voor postzegels, printen en zelfs tijd.

Administratie tip 4: Vraag om een verzamelfactuur!

Laat leveranciers niet voor ieder wissewasje een bon versturen. Vraag of ze het opsparen en je in een keer een verzamelnota toezenden. Een keer per maand. Je hoeft het dan maar een keer te betalen en bent zo sneller klaar met de verwerking.

Administratie tip 5: Maak een standaard

Gebruik basis gegevens voor de producten en diensten. Kies voor standaard termen, templates en standaard formulieren.

Administratie tip 6: Controleer alles regelmatig

Neem iedere maand de tijd om alles te controleren. Bekijk hoe je administratie zich ontwikkeld en doorzet. Kijk ook naar de voorraden en welke belastingaangiftes je moet doen. Je hebt dan duidelijk een vinger aan de pols.

Administratie tip 7: Kies voor programma’s welke je kunt koppelen

Het is natuurlijk gemakkelijk en geweldig om programma’s te koppelen. Hierdoor kun je met een druk op de knop zaken synchroniseren. Wel zo fijn.

 Administratie tip 8: kies voor een tankpas

Hierdoor hoef je niet continu overal met je pinpas te betalen. Je krijgt een mooi overzicht waardoor alles lekker duidelijk is.

 

paperbackstack_550x498

Wil je meer tips en tricks ontvangen? Download onze gids met tips voor een betere administratie. Hij is er speciaal voor ondernemers, ZZP-ers en bedrijven. (klik hier)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *