Vijf tips voor je BTW-aangifte (deel 1)

  by    0   0

De meeste ondernemers zullen zich er wel meer redden. Het is echter slim om op een aantal zaken te letten. In dit artikel laten we je vijf tips zien voor een betere belasting aangifte met betrekking tot de BTW.

Tip 1: Zorg dat je geen boete krijgt

Het is misschien logisch voor velen, maar het is belangrijk om je BTW aangifte op tijd te doen. Je krijgt namelijk een boete wanneer je de aangifte niet op tijd doet of wanneer je deze helemaal niet doet. Het zijn hoge boetes. Wanneer je te laat bent is de boete bijvoorbeeld 65 euro. Wanneer je vervolgens te laat betaald moet je 50 euro tot 5.278 euro aan boete betalen. De boete is 3 procent van het af te dragen BTW bedrag met een minimum van 50 euro.  Voorkomen is natuurlijk beter! Zeker het niet op tijd doen van de aangifte is zonde.

Tip 2: Gebruik een Alert App voor je BTW aangifte

Het is slim om gebruik te maken van een sms alert via de BTW alert app. Het is vanaf 1 april mogelijk. Het kan je helpen om dus de boetes van tip 1 te voorkomen.

Tip 3: Verstuur de BTW aangifte op tijd!

Wanneer je een herinnering krijgt is het natuurlijk verleidelijk om tot het laatste moment te wachten. Het geeft je echter stress en kan je een boete opleveren.  Het is slimmer en beter om gewoon een aangifte te doen. Natuurlijk is het slim om op tijd een aangifte te doen, wanneer je geld terug krijgt van de Belastingdienst. Hiermee verwachten we echter niet, dat het je stress oplevert of dat je ermee wacht.

Tip 4: Verzend geen facturen aan het einde van het kwartaal

Je staat er vast niet bij stil, maar het is slim om hierop te letten. Het kan je namelijk helpen om geld af te moeten dragen aan de belastingdienst voor de BTW. Je kunt het nu nog even uitstellen. Het is echter wel belangrijk om de liquiditeit binnen je bedrijf goed te houden.  Het moet geen risico’s gaan opleveren of gaan vormen.

Tip 5: Maak gebruik van de kleine ondernemersregeling!

Ben je net als ondernemer begonnen en draag je minder dan 1.883 euro aan BTW af? Dan kom je in aanmerking voor de kleine ondernemersregeling en mag je de BTW houden (of een deel hiervan). Informeer bij je administratiekantoor hoe dit precies zit.

We adviseren je om de BTW aangifte serieus te nemen. Een vier ogen principe is ook verstandig. Een van de redenen om voor een administratiekantoor te kiezen.

 

 


Related Posts

[vc_row el_position="first last"][vc_column][vc_accordion el_position="first"][vc_accordion_tab title="Vijf tips om jouw administratie op orde te krijgen"][vc_column_text el_position="first last"]
unsplash-gGraag geven we je in dit artikel een paar tips om jouw administratie op orde te krijgen. We delen ze graag met je. Doe er jouw voordeel mee!


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title="Het verschil tussen boekhouder en accountant? Waar moet je nu voor kiezen?"][vc_column_text el_position="first last"]
unsplash-aWanneer je de term boekhouder of accountant hoort, dan haal je onbewust en mogelijk ook bewust wel eens door elkaar wat ze precies doen. Sommige ondernemers noemen hun boekhouder bijvoorbeeld hun accountant. Ze doen dit, omdat het gewoon veel mooier en beter klinkt. Of doen ze dit omdat ze denken, dat een boekhouder en een […]


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title="Vijf tips voor je BTW-aangifte (deel 2)"][vc_column_text el_position="first last"]
unsplash-fWe gaan graag verder met het geven van meer nuttige tips rondom de BTW aangifte. De tips zijn misschien al bekend. Het kan echter nooit kwaad om je geheugen wat op te frissen.


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title="Voordelen en nadelen van online je boekhouding doen!"][vc_column_text el_position="first last"]
unspslash -a14Is het een onomkeerbare trend? Kunnen we in de toekomst alleen nog maar online werken? Kan de boekhouding nog efficiënter gedaan worden? Houd je administratie goed op orde!


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title="Hoe kun je sneller de boekhouding doen? En minder tijd besteden aan de administratie?"][vc_column_text el_position="first last"]
bmwVele ondernemers vinden het geen pretje om de boekhouding te doen. Het is iets waar ze het liefst zo min mogelijk tijd aan besteden. Misschien herken je jezelf hier wel in. Met dit artikel willen we je graag tips geven om sneller en gemakkelijker de boekhouding te doen.


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][/vc_accordion][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *