Vijf tips voor je BTW-aangifte (deel 2)

  by    0   0

We gaan graag verder met het geven van meer nuttige tips rondom de BTW aangifte. De tips zijn misschien al bekend. Het kan echter nooit kwaad om je geheugen wat op te frissen.

Tip 1: Bewaar alle bonnen voor benzine en onderhoud van de auto

Wanneer je in jouw eigen auto voor de zaak rijdt is het belangrijk om een kilometeradministratie bij te houden. Het is ook belangrijk om alle facturen voor onderhoud en benzine bij te houden. De BTW van het zakelijke gebruik kun je dan naar rato aftrekken. Wanneer je 5.000 kilometer zakelijk rijdt per jaar en 5.000 kilometer privé dan kun je de helft van de kosten aftrekken en ook de btw van deze kosten terugvorderen. Het is aan het einde van het jaar mogelijk om dit te berekenen, aangezien je dan weet wat de verhoudingen zijn.

Tip 2: vergeet de aanloopkosten niet!

Ben je een starter? Dan is het belangrijk om ook de aanloop kosten, tot het moment van inschrijven bij de kamer van koophandel mee te nemen. Het is mogelijk om de kosten in mindering te brengen van de winst en ook is het mogelijk om de BTW hierover terug te vorderen.  Wel zo fijn!

Tip 3: Jammer, maar de  BTW van lunches en van diners zijn niet aftrekbaar

Veel ondernemers verwachten dat alle btw terug te vorderen is van drankjes bij een pomp of eten bij een restaurant. Het is niet mogelijk. De gemaakte kosten zijn echter wel aftrekbaar. De BTW kun je alleen niet terugvorderen.

Tip 4. Jammer, maar oninbare facturen kun je niet verrekenen

Het is natuurlijk jammer dat een nota niet wordt betaald. Aangezien je de BTW al hebt afgedragen kun je deze terugvorderen. De correctie gaat echter niet via de BTW aangifte van een volgend kwartaal. Het moet afzonderlijk en schriftelijk worden ingediend.

Tip 5: Buitenlandse valuta goed omrekenen naar euro’s

Wanneer je buiten de EU handelt is het belangrijk om de valuta goed om te rekenen. Gebruik de koersen van de factuurdatum om dit correct te doen.

Lees ook het eerste deel van deze serie van BTW tips.


Related Posts

[vc_row el_position="first last"][vc_column][vc_accordion el_position="first"][vc_accordion_tab title="Vijf tips om jouw administratie op orde te krijgen"][vc_column_text el_position="first last"]
unsplash-gGraag geven we je in dit artikel een paar tips om jouw administratie op orde te krijgen. We delen ze graag met je. Doe er jouw voordeel mee!


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title="Het verschil tussen boekhouder en accountant? Waar moet je nu voor kiezen?"][vc_column_text el_position="first last"]
unsplash-aWanneer je de term boekhouder of accountant hoort, dan haal je onbewust en mogelijk ook bewust wel eens door elkaar wat ze precies doen. Sommige ondernemers noemen hun boekhouder bijvoorbeeld hun accountant. Ze doen dit, omdat het gewoon veel mooier en beter klinkt. Of doen ze dit omdat ze denken, dat een boekhouder en een […]


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title="Vijf tips voor je BTW-aangifte (deel 1)"][vc_column_text el_position="first last"]
unsplash-gDe meeste ondernemers zullen zich er wel meer redden. Het is echter slim om op een aantal zaken te letten. In dit artikel laten we je vijf tips zien voor een betere belasting aangifte met betrekking tot de BTW.


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title="Voordelen en nadelen van online je boekhouding doen!"][vc_column_text el_position="first last"]
unspslash -a14Is het een onomkeerbare trend? Kunnen we in de toekomst alleen nog maar online werken? Kan de boekhouding nog efficiënter gedaan worden? Houd je administratie goed op orde!


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title="Hoe kun je sneller de boekhouding doen? En minder tijd besteden aan de administratie?"][vc_column_text el_position="first last"]
bmwVele ondernemers vinden het geen pretje om de boekhouding te doen. Het is iets waar ze het liefst zo min mogelijk tijd aan besteden. Misschien herken je jezelf hier wel in. Met dit artikel willen we je graag tips geven om sneller en gemakkelijker de boekhouding te doen.


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][/vc_accordion][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *