Voordelen en nadelen van online je boekhouding doen!

  by    0   0

Is het een onomkeerbare trend?
Kunnen we in de toekomst alleen nog maar online werken?
Kan de boekhouding nog efficiënter gedaan worden?
Houd je administratie goed op orde!

De voordelen van een online boekhouding

 

Voordeel 1 van een online boekhouding: Flexibiliteit

Je hebt overal en altijd toegang tot je administratie als je deze online doet. Je hebt alleen een computer, internet en de wachtwoorden nodig. Je hoeft dus niet op kantoor te blijven om de boeken in te zien. Je kunt dit zelfs met je tablet vanuit de woonkamer doen. Het is ideaal. Ook als je bij de bank bent of ergens anders kun je ze direct de meest recente stand van zaken laten zien. Wel zo gemakkelijk.

Voordeel 2 van een online administratie: Bespaar tijd

Het is slechts een keer nodig om de gegevens in te voeren om ze vervolgens overal op de juiste plek te laten verschijnen. Ook kun je uren bijhouden en gemakkelijk een jaaroverzicht maken. De computer spuugt het allemaal er in een paar tellen uit.

Voordeel 3 van een online administratie: Gemakkelijk samenwerken

Als er meerdere mensen aan een administratie werken dan is het gemakkelijk om dit via meerdere accounts in een online programma en systeem te doen. Je hoeft niet te wachten tot iemand op kantoor is om te starten met werken. De persoon kan snel even inloggen, wat aanpassen om snel weer verder te kunnen gaan.

Voordeel 4 van een online administratie: Toezicht

De accountant of eindverantwoordelijke voor de financiën kan gemakkelijk en snel kijken of alles goed gaat. Ook de ondernemer kan de voortgang bekijken van de omzet van maand tot maand of zelfs van week tot week. Wel zo fijn om te weten dat er goed op je geld gepast wordt.

Voordeel 5 van een online boekhouding: Koppelen!

Het is mogelijk om het internetbankieren, de facturen, de kassa, reserveringen en het personeel allemaal te koppelen aan de online administratie. Hierdoor worden de gegevens een op een overgenomen en kunnen er geen fouten ontstaan. Natuurlijk bespaar je er ook volop tijd mee!

Voordeel 6 en 7: Automatische back-up en een automatische update

Alle gegevens worden automatisch bewaard. Ook wordt er automatisch een kopie (back-up) van de gegevens gemaakt. Hiermee is het mogelijk om de administratie te behouden. Dat ondanks een foutje of een slordigheidje of zelfs bij brand.
Ook wordt het systeem automatisch ge-update om bijvoorbeeld een beveiliging hiaat te dichten of om een bug te fixen. Wel zo fijn.

De nadelen van een online administratie!

 

Nadeel  1 van een online boekhouding: Abonnement!

Een online administratie is geen eenmalige investering. Je moet maandelijks een abonnement betalen. Hoe meer opties en functies je kiest, hoe meer je moet betalen.

Nadeel 2 van een online boekhouding: Veiligheid.

De meeste online boekhoud programma’s zijn zeer goed beveiligd. Tegenwoordig zien we echter dat veiligheidsinstanties als de FBI ook gehacked worden. Het is belangrijk om altijd goede wachtwoorden te hebben en deze regelmatig te verliezen.

Nadeel 3 van een online administratie: Niet offline.

Als je niet online kunt, doordat er geen internet is dan kun je niet meer de boekhouding in. Dit kan soms een probleem zijn.

 Nadeel 4 van een online administratie: Vertrouwen.

Het is belangrijk om een goede band te hebben met de software leverancier. Weet dat de back-ups niet voor iedereen toegankelijk zijn. Ook is het belangrijk dat ze regelmatig de software updaten.

Wat nu?

Maak een goede afweging van de mogelijkheden, voordelen en nadelen. Kijk hoe u nadelen kunt afdichten en optimaal van de voordelen gebruik kunt maken. Wij helpen u graag bij het bekijken van de mogelijkheden. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met ons.

paperbackstack_550x498 (4)

Ontvang onze gratis gids “online administratie”.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *