Praktische tips voor je omzetbelasting!

  by    0   0

Iedere ondernemer moet zijn btw aangifte doen. Het is verplicht. Doe je dit immers niet dan krijg je een boete welke tot duizenden euro’s kan oplopen. Wanneer je het zelf niet leuk vindt om te doen is het verstandig en slim om het uit te besteden aan een boekhouder of administratiekantoor.

BTW wordt ook wel omzetbelasting genoemd en is een heffing van de overheid welke ondernemers moeten afdragen. Ze mogen welk de omzetbelasting welke ze voor bijvoorbeeld de inkoop van de producten of diensten hebben gedaan in mindering brengen. Het verschil moet worden afgedragen. Bij hoge investeringen kan het zijn, dat je btw terugkrijgt.

Wanneer moet je de aangifte doen?

Wanneer je een zelfstandig ondernemer bent moet je ieder kwartaal de btw aangifte doen. Draag je meer dan 15.000 euro aan btw af per kwartaal, dan moet je het maandelijks gaan doen. Wanneer je trouwens minder dan 1833 euro aan btw betaalt is het niet nodig om een aangifte te doen. Je bent dan vrijgesteld door de kleine ondernemersregeling.

Tip 1: Een sms alert!

Het is slim om gebruik te maken van een sms alert voor het doen van de btw aangifte. Je voorkomt zo boetes voor het te laat doen van een aangifte.

Tip 2: de kleine ondernemersregeling

Wanneer je minder dan 1833 euro aan btw moet afdragen aan de belastingdienst is het mogelijk om gebruik te maken van de kleine ondernemersregeling. Hiermee is het mogelijk om het geld te houden.

Tip 3: gebruik een boekhouder

Natuurlijk kun je alles zelf gaan doen. Het is echter slimmer en beter om gebruik te maken van de kennis en expertise van een specialist. Hierdoor is het mogelijk om snel en effectief te werk te gaan. Ook de kansen op het maken van fouten is een stuk kleiner.

Kies voor kwaliteit en vakmanschap.


Related Posts

[vc_row el_position="first last"][vc_column][vc_accordion el_position="first"][vc_accordion_tab title="Van VAR naar DBA"][vc_column_text el_position="first last"]
unsplash-b  Het is gebeurt! De VAR verdwijnt en wordt vervangen door de DBA. De VAR is de verklaring arbeidsrelatie en de DBA is de nieuwe wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties. De wet is op 1 mei 2016 ingegaan en zal vanaf 1 mei 2017 actief gehandhaafd worden. Wat is er nu verandert?


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title="Tips voor het vinden van de ideale boekhouder"][vc_column_text el_position="first last"]
unsplash-dVoor veel ondernemers is het een stap om een boekhouder in te schakelen. Je zal openheid van zaken en van je geldstromen moeten geven. Wat gaat erin en wat komt eruit. Het is iemand welke je moet vertrouwen.


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title="Welkom!"][vc_column_text el_position="first last"]
free-surf2Welkom op de blog van Administratieconsult.nl. Administratieconsult.nl is een website van administratiekantoor-buurman.nl.


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][/vc_accordion][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *