Tips voor het vinden van de ideale boekhouder

  by    0   0

Voor veel ondernemers is het een stap om een boekhouder in te schakelen. Je zal openheid van zaken en van je geldstromen moeten geven. Wat gaat erin en wat komt eruit. Het is iemand welke je moet vertrouwen.

In sommige gevallen is het echter ook simpelweg een must. Je hebt zelf de tijd niet om de boekhouding te doen of je hebt er geen kaas van gegeten. Uiteindelijk ben je verplicht om een degelijke boekhouding bij te houden.

Het is belangrijk om een partner te kiezen waar je een lange termijn relatie mee kunt aangaan. Graag geven we je een aantal tips om de juiste persoon te kiezen.

Tip 1: zoek een boekhouder bij jou in de buurt

Natuurlijk kunnen we gebruik maken van tal van online factuur programma’s is het belangrijk om te kiezen voor een boekhouder welke bij jou in de buurt zit. Het is heerlijk en goed om te zien hoe je face to face je vragen kunt stellen. Je kunt een ware en echte relatie opbouwen, vol met vertrouwen. Met grote vraagstukken is het ook gemakkelijker om snel om de tafel te gaan zitten.

Ook de mogelijkheden om klanten uit het netwerk van de boekhouder te krijgen is natuurlijk groter. Hierdoor kan de boekhouder al helemaal gratis worden.

Tip 2: de klik

Natuurlijk moet er een goede klik zijn met de boekhouder. Wanneer dit niet het geval is, is er geen goede basis voor de toekomst. Je moet op dezelfde golflengte zitten en elkaar snel zaken duidelijk kunnen maken. Hierdoor is het mogelijk om snel te schakelen en de juiste beslissingen te nemen.

Tip 3: kies voor eenzelfde factuurprogramma

Ook wanneer je een factuurprogramma kiest is het belangrijk, dat de boekhouder hiermee bekend is. Is dit niet het geval, dan kan het beter zijn om nog even verder te kijken. Een digitale samenwerking is tegenwoordig ook van groot belang.

Tip 4: Betrokkenheid

Het is natuurlijk goed om te zien, dat een boekhouder ook betrokken is bij jouw bedrijf. Laat een boekhouder zien om ook jou te ondersteunen in slechte tijden, dan weet je dat je goed zit. Ook onverwachte tips en extraatjes zijn natuurlijk heerlijk om te ontdekken. Een uitnodiging voor een congres of seminar bijvoorbeeld.

Tip 5: kies een boekhouder welke bekend is met jouw specialisatie

Het is belangrijk om een boekhouder te kiezen welke bekend is met jouw branche. Hij of zij spreekt de taal en maakt het mogelijk om je goed te ondersteunen. Iets wat natuurlijk belangrijk is om zo succesvol je bedrijf te laten groeien.

Natuurlijk zijn er nog andere zaken. Het is echter in eerste instantie goed om op deze zaken te letten wanneer je een boekhouder gaat kiezen.

 

 


Related Posts

[vc_row el_position="first last"][vc_column][vc_accordion el_position="first"][vc_accordion_tab title="Van VAR naar DBA"][vc_column_text el_position="first last"]
unsplash-b  Het is gebeurt! De VAR verdwijnt en wordt vervangen door de DBA. De VAR is de verklaring arbeidsrelatie en de DBA is de nieuwe wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties. De wet is op 1 mei 2016 ingegaan en zal vanaf 1 mei 2017 actief gehandhaafd worden. Wat is er nu verandert?


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title="Praktische tips voor je omzetbelasting!"][vc_column_text el_position="first last"]
unsplash-eIedere ondernemer moet zijn btw aangifte doen. Het is verplicht. Doe je dit immers niet dan krijg je een boete welke tot duizenden euro’s kan oplopen. Wanneer je het zelf niet leuk vindt om te doen is het verstandig en slim om het uit te besteden aan een boekhouder of administratiekantoor.


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title="Welkom!"][vc_column_text el_position="first last"]
free-surf2Welkom op de blog van Administratieconsult.nl. Administratieconsult.nl is een website van administratiekantoor-buurman.nl.


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][/vc_accordion][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *