Van VAR naar DBA

  by    0   0

 

Het is gebeurt! De VAR verdwijnt en wordt vervangen door de DBA. De VAR is de verklaring arbeidsrelatie en de DBA is de nieuwe wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties. De wet is op 1 mei 2016 ingegaan en zal vanaf 1 mei 2017 actief gehandhaafd worden. Wat is er nu verandert?

De VAR

De Var is een verklaring van de arbeidsrelatie. Wanneer je een zelfstandige bent moet je dit vaak overleggen aan de opdrachtgever om je zo te laten beoordelen als ZZP-er bij de belastingdienst. De opdrachtgever hoeft dan geen loonheffing te betalen over de inkomsten van jou.

Waarom verdwijnt de VAR?

In de ogen van de overheid is het een vorm van schijnzekerheid. De voorwaarden sluiten niet goed aan op de realiteit en een naheffing behoort daardoor tot de mogelijkheid. Ook kan een VAR ingetrokken worden.

En Nu?

Het is niet meer nodig om een VAR aan te vragen. Je vult namelijk een gezamenlijk contract in met de opdrachtgever. De financiele risico’s moeten eerlijk verdeeld worden. Helemaal wanneer het om een verkapt dienstverband gaat. Het risico ligt nu bij beiden.

 

 

 

 


Related Posts

[vc_row el_position="first last"][vc_column][vc_accordion el_position="first"][vc_accordion_tab title="Praktische tips voor je omzetbelasting!"][vc_column_text el_position="first last"]
unsplash-eIedere ondernemer moet zijn btw aangifte doen. Het is verplicht. Doe je dit immers niet dan krijg je een boete welke tot duizenden euro’s kan oplopen. Wanneer je het zelf niet leuk vindt om te doen is het verstandig en slim om het uit te besteden aan een boekhouder of administratiekantoor.


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title="Tips voor het vinden van de ideale boekhouder"][vc_column_text el_position="first last"]
unsplash-dVoor veel ondernemers is het een stap om een boekhouder in te schakelen. Je zal openheid van zaken en van je geldstromen moeten geven. Wat gaat erin en wat komt eruit. Het is iemand welke je moet vertrouwen.


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title="Welkom!"][vc_column_text el_position="first last"]
free-surf2Welkom op de blog van Administratieconsult.nl. Administratieconsult.nl is een website van administratiekantoor-buurman.nl.


READ MORE →

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][/vc_accordion][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *